Persoonlijke ervaringen met Kameleon Uitvaartzorg

Mocht u naar aanleiding van een uitvaart die door Kameleon Uitvaartzorg begeleid is hier een bericht
achter willen laten, dat kan door een e-mail te sturen naar info@kameleon-uitvaartzorg.nl

Namens de gehele familie wil ik je graag bedanken voor jouw voortreffelijke begeleiding voor, tijdens en na de uitvaart van onze geliefde. Vanaf het allereerste moment heb je de sfeer goed aangevoeld en je aandacht verdeeld waar dat nodig was. We zijn ontzettend blij dat het afscheid waardig en perfect is verlopen, want zoals je zelf zegt: je kunt het maar een keer doen. Mede door jouw vrijblijvende adviezen en je professionele aanpak zullen we deze dag als een hele waardevolle blijven herinneren. Nogmaals hartelijk dank.

Familie Bakker

Ervaringen - sterren

Dankbaar

Marloes kwam ons helpen na het overlijden van onze moeder, en met die ervaring was het voor ons vanzelfsprekend dat zij nu weer ingeschakeld ging worden bij het overlijden van onze vader.Gelukkig was zij beschikbaar om ons ook nu weer bij te staan. Zij gaf ons weer die rust zodat wij ons konden voorbereiden op de begrafenis, zij lette op alle details waar wij misschien niet aan gedacht hadden. Waardevol was ook de manier waarop zij onopvallend de leiding in handen nam, onze wensen met betrekking tot de begrafenis werden gerespecteerd en zij gaf tips om dit stijlvol uit te voeren. Het was goed om Marloes weer aan onze zijde te hebben, zodat zij met haar expertise, warmte en kordate manier een droevige dag heeft helpen transformeren in een mooie afsluiting waar wij goede herinneringen aan hebben overgehouden.

Marloes bedankt.

Namens de familie: Dirk Kappert

Ervaringen - sterren

We zijn ontzettend blij met de begeleiding die we van Marloes hebben gehad bij de uitvaart van onze vader. Ze was heel duidelijk over alle mogelijkheden en liet ons vrij in onze beslissingen. Alles was mogelijk, en ze was altijd bereikbaar en bereid om te helpen. Precies wat je in zo’n verdrietige en verwarrende tijd nodig hebt.

Esther en Judith Molenaar

Ervaringen - sterren

Heel erg bedankt voor alles. Wij zijn super tevreden.
Jij hebt ervoor gezorgd dat wij ons nergens druk om hoefden te maken, jij hebt alles precies geregeld zoals wij dat graag wilden. Maar ook was jouw begeleiding prettig, warm, persoonlijk en voelde jij precies aan wanneer ook een grapje bij ons op zijn plaatst was.
Tevens de “nazorg” is top!  

Bedankt en wij weten zeker dat jij nog veel meer mensen een mooi afscheid gaat geven samen met de families.

Yvonne, Raymond, Caitlin, Berry en Annick

Ervaringen - sterren

Beste Marloes,

Wij willen je heel hartelijk danken voor de prettige manier waarop jij ons als familie hebt begeleid bij de begrafenis van onze vader Albert Verweij. Wij konden jou al onze vragen stellen, konden rekenen op jouw nooit aflatende belangstelling voor ons en konden bij jou zeggen hoe we ons voelden. Wij kregen vrij spel in de dingen die wij zelf graag wilden regelen, je dacht mee, gaf ons tips en ging respectvol om met onze wensen. Op enig moment ontdekten we dat ‘jij en wij’ in dezelfde buurtschap zijn geboren en opgegroeid. Dat gaf een extra band en een ontspannen sfeer in de ontmoetingen met elkaar. Dat stukje ‘extra’ was fijn! Dank je wel voor je constante, goede zorg. Fijn dat jij er was!

Els, Bert, Willem, Erik en Fennie

Ervaringen - sterren

Wij zijn Marloes zeer erkentelijk voor de wijze waarop zij de uitvaart van mijn man en onze (stief)vader heeft geregeld en begeleid. De gesprekken vooraf, waaronder ook met hemzelf enkele dagen voor zijn overlijden, verliepen respectvol, betrokken en vakkundig. Doortastend en met waardering van ieders eigenheden trad zij op als er beslissingen genomen moesten worden. Dit heeft geleid tot een uitvaart waar wij, ondanks alle verdriet, goede herinneringen aan over houden.

Anne, Jeroen, Thijs, Jassua

Ervaringen - sterren

Aan het begin van de middag overleed, voor ons plotseling, mijn lieve vrouw, onze lieve, zorgzame, moeder en (over)oma. Eén van de eerste dingen die moest gebeuren was het inschakelen van een uitvaartverzorger. Die vonden wij in Marloes Damman met haar bedrijf “Kameleon Uitvaartzorg”. Zij kwam direct en heeft ons die dag en de volgende dagen door haar vriendelijk, rustig en kundig optreden bijzonder goed gesteund in alles wat gedaan en geregeld moest worden. Zij stond ons in die verdrietige dagen met raad en daad geweldig goed terzijde. Wij zijn haar daarvoor zeer erkentelijk.

Zwolle, Ale Prins, kinderen en (achter)kleinkinderen

Ervaringen - sterren

Marloes Damman heeft ons op deskundige én persoonlijke wijze begeleid tijdens het overlijdensproces en de begrafenis van onze echtgenote en moeder. Ook de nazorg was uitstekend geregeld. Betrokken, respectvol en professioneel zijn woorden die op haar van toepassing zijn. Marloes dacht heel goed mee en wist daarin een goede balans te vinden tussen respectvol omgaan met onze wensen en het nemen van de noodzakelijke beslissingen. Ondanks het grote verdriet kunnen wij mede hierdoor terugkijken op een bijzondere en waardige begrafenis welke is verlopen zoals wij hadden gewenst.

Met onze oprechte dank, familie W. Verweij – Zwolle

Ervaringen - sterren

Dankbaar

Marloes kwam ons helpen na het overlijden van onze moeder. Vanaf het begin dat zij bij ons kwam, voelde zij al snel aan hoe zij om kon gaan met onze familie. Zij nam ons de zorg over alle regels uit handen zodat wij ons in alle rust konden voorbereiden op de begrafenis, tevens gaf zij waardevolle tips en lette zij op alle details waar wij misschien niet aan gedacht hadden.
Waardevol was ook de manier waarop zij onopvallend de leiding in handen nam, zonder daarbij iemand te passeren. Onze wensen met betrekking tot de begrafenis werden gerespecteerd en zij maakte het mogelijk ze uit te voeren.

Het was goed om iemand aan onze zijde te hebben die met haar expertise, warmte en kordate manier een droevige dag heeft helpen transformeren in een mooie afsluiting waar wij goede herinneringen aan hebben overgehouden.

Marloes bedankt.
Dirk Kappert namens de familie

Ervaringen - sterren

Ieder overlijden is anders. Soms komt het hartverscheurend en onverwacht. Soms hartverscheurend na een slepende ziekte.

In ons geval kwam het overlijden van onze demente en kinderloze tante als een verlossing na een goed leven in de gezegende leeftijd van 91 jaar.
We hadden dus de luxe gehad om ons goed voor te kunnen bereiden op dit overlijden. We wisten vrij goed wat onze tante wilde en wat niet. Geen stijve vormelijke begrafenis, maar een warm afscheid vol met persoonlijke herinneringen. En conform het leven van onze tante met de liturgie van een protestantse kerkdienst in Epe.
Wij hadden dus behoefte aan een uitvaartverzorger die zou helpen bij het goed regelen van een aantal formele puntjes en bij een aantal praktische zaken. Voor de rest wilden we graag dat de uitvaartverzorger heel goed zou luisteren en goed zou meewerken aan het tot stand brengen van wat wij wilden.

Marloes Damman van Kameleon Uitvaartzorg heeft die rol bij dit afscheid heel prettig vervuld. Ze voelde heel goed aan wat déze familie precies wilde en regelde dat voor ons.
Alternatieve mogelijkheden waar wij niet van wisten of niet aan gedacht hadden legde zij ons ook voor. Dat hielp ons om nog nauwkeuriger beslissingen te nemen.

Op de middag van de begrafenis was er in het afscheid een mooie ondersteunende rol voor Marloes. Wij waren als familie erg gelukkig met de professionele manier waarop ze bij het afscheid aanwezig was : zichtbaar waar het nodig was, op de achtergrond op momenten waarop haar aanwezigheid niet nodig was.

Kortom, wij waren heel tevreden met de manier waarop Marloes namens Kameleon Uitvaartzorg aanwezig was. Van de aanwezigen bij de uitvaart vingen wij ook diverse keren op dat ze aangenaam verrast waren door de manier waarop Marloes de uitvaart begeleidde.

Wij bedanken Kameleon Uitvaartzorg voor het waardige afscheid van onze lieve tante.

M.vr.gr.
Ellen en Reinier Berghuis

Ervaringen - sterren

Onze ervaring met Kameleon Uitvaartzorg.
Zeer goed contact, altijd bereikbaar voor alles. Denken ook zeker mee maar laten zeker de familie keuze maken. De dagen van rouw heeft Kameleon Uitvaartzorg ons zeker geholpen met de uitvaart met alles en overal wordt aan gedacht.

Wij willen Kameleon Uitvaartzorg zeker bedanken voor alles. Voor diegene die het nodig hebben raad ik zeker Kameleon Uitvaartzorg aan.

Marloes, nogmaals namens Ellie Verheek – van der Heide, Martin en Rob, Jaco, Gerard en Selina willen wij je enorm bedanken wij weten zeker dat mijn man en onze papa dit zeker goed had gevonden.

Ervaringen - sterren

Na het plotselinge overlijden van onze vader kwam er een heleboel op ons af. Gelukkig heeft Marloes Damman ons vanaf de eerste dag enorm goed geholpen, gesteund en begeleid. Marloes gaf ons een geruststellend gevoel waardoor we gezamenlijk een goede uitvaart hebben kunnen regelen. Er was alle respect voor onze wensen en alles is tot in de puntjes geregeld..

Ondanks het verdriet kijken wij terug op een bijzonder en mooi afscheid.

Erwin, Marcel & Laura Steinebach.
Ook de complimenten namens onze moeder, Joke.

Ervaringen - sterren

Eind 2013 is mijn vader plotseling overleden. Ondanks het ongeloof, het grote verdriet en absoluut niet voorbereid zijn op het regelen van een uitvaart, hadden wij wel direct een duidelijk idee hoe de uitvaart moest worden. Marloes had snel door welke kant wij op wilden met de uitvaart en heeft ons daarin enorm geholpen en bijgestaan.

Het is fijn om er iemand bij te hebben die in de gedachte van de nabestaande meedenkt en zaken tot in de puntjes regisseert. Ook heeft zij veel goede ideeën aangebracht en ons op zaken gewezen die eventueel anders konden en/of beter konden.

Sander Pelgröm

Ervaringen - sterren

Bij het overlijden van onze moeder was Marloes snel aanwezig.
Hoewel het al laat op de avond was, regelde ze alle praktische zaken voortvarend.

In de verdere besprekingen gaf ze ons ruimte onze eigen ideeën uit te voeren. Toch bleef ze kritisch meedenken en gaf ze (waar nodig) waardevolle aanvullingen.
Naast oog voor de regelzaken bleek ze ook goed te kunnen onderhandelen over de aankleding van de condoleancebijeenkomst na afloop van de crematieplechtigheid.

Op de dag zelf was ze op de achtergrond aanwezig om alles in goede banen te leiden.
Wij kunnen terugkijken op een goede, stijlvolle afscheidsviering van onze moeder.

Namens de familie, Ria Wehkamp-Assen

Ervaringen - sterren

Kameleon Uitvaartzorg heeft de uitvaart verzorgd van mijn man. Door de goede adviezen van Marloes Damman is onze uitvaart een hele persoonlijke uitvaart geworden. De inbreng van ons zelf werd gehonoreerd maar bovendien bracht Marloes ons op ideeën die we zelf niet verzonnen zouden hebben. Dat de herdenkingsbijeenkomst bij ons in de tuin op zondag kon plaats hebben, hadden we zelf niet bedacht.

Zij bedacht bijvoorbeeld welke kist het meest geschikt is voor het beschilderen door de kleinkinderen. We hadden geen omkijken naar bloemen, advertenties, condoleanceregisters, catering etc. We hoefden onze wensen maar kenbaar te maken en het werd geregeld naar onze volle tevredenheid. Heel bijzonder was ook het oog hebben voor details. Zo had Marloes op de ochtend van de herdenking in de omgeving wilde bloemen geplukt en deze in vaasjes op de statafels geschikt.

Het is een geruststellend gevoel dat iemand met zoveel zorg, zo onopvallend de leiding heeft.

Hanneke van Vilsteren

Ervaringen - sterren

Goed gevoel…

Vorig jaar is mijn moeder overleden. Ondanks het grote verdriet kijk ik met een goed gevoel terug op die dag. Dat komt vooral door alle hulp die wij van Marloes kregen. Wij wilden alles zoveel mogelijk zelf doen. Dit kwam voornamelijk doordat we bij het verlies van mijn stiefmoeder, slechte ervaringen hadden. Dit hebben wij toen niet verteld..

Marloes respecteerde dat we alle touwtjes in eigen handen wilde houden maar hielp ons daar waar we dat nodig hadden. Gaf adviezen waar we heel veel aan hebben gehad. We hebben het gevoel dat we alles zelf hebben geregeld zoals we dat ook wilden maar we weten ook dat we dat zonder Marloes niet voor elkaar hadden gekregen. Terug kijkende op deze verdrietige tijd hadden we het ook met een gerust hart alles aan Marloes durven overlaten. Marloes luisterde heel goed naar onze wensen en we merkten haar respect daarvoor.

Marian de Reu

Ervaringen - sterren